Жорстоке вбивство родини у Харкові: вбивця отримав довічне ув’язнення

П'ятниця, 13 грудня 2019, 10:59
Константина Безрукова визнано виновим у вбивстві 45-річного харків’янина і його колишньої дружини, поранення їх 12-річній донці та проговорено до довічного ув’язнення.
Жорстоке вбивство родини у Харкові: вбивця отримав довічне ув’язнення

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», таке рішення прийняв Київський районний суд Харкова 12 грудня поточного року. Приговор оголосила суддя Наталія Бородіна.

Історія справи: 24 червня 2018 року близько 10-40 до поліції зателефонувала жінка, яка побачила на сусідньому балконі закривавлене тіло людини. Слідчо-оперативна група виявила у квартирі застрелених 45-річного чоловіка, його 39-річну колишню дружину, а також їх поранену доньку 12 років.

Завдяки свідченням сусідів оперативним працівникам вдалося швидко скласти орієнтування на розшук особи, причетної до скоєння злочину. Відразу в дію було введено поліцейський план «Сирена», до пошуків зловмисника активно підключилися працівники патрульної поліції.

Саме вони виявили по орієнтуванню автомобіль підозрюваного, організували його переслідування, заблокували біля станції метро «Київська» та провели затримання водія. У багажнику його автівки поліцейські вилучили гладкоствольну рушницю, карабін, травматичний пістолет, патрони та грошові кошти - 200 тисяч доларів та 50 тисяч гривень. Як пояснив затриманий, гроші належать йому, а на усі одиниці зброї є відповідні дозволи. 

Досудове розслідування проводилося за двома статтями Кримінального кодексу України -  за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) та ч.2. ст. 15, ч.2. ст. 115 (замах на вбивство). Чоловіка, причетного до скоєння вбивства, затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України 25 червня 2018 року.

Йому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення.

comments powered by HyperComments