На Харківщині СБУ блокувала масштабну контрабанду психотропів з Європи (ФОТО, ВІДЕО)

Понеділок, 13 січня 2020, 15:25
Слідчі СБУ встановили, що контрабандою займався громадянин одної з країн ЄС, який навчався в українських виші.
На Харківщині СБУ блокувала масштабну контрабанду психотропів з Європи (ФОТО, ВІДЕО)

Як повідомив начальник прес-центру СБУ в Харківській області Владислав Абдула, зловмисник особисто перевозив по території України партії амфетаміну, мефедрону, екстазі та ЛСД.

Співробітники СБУ затримали організатора каналу в Харкові під час збуту чергової партії психотропів за 200 тисяч гривень.

У межах розпочатого слідчими СБУ кримінального провадження затриманому іноземцю повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 305 (контрабанда психотропних речовин в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 307 (збут психотропних речовин в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії. Операція з блокування протиправної діяльності відбувалася під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Нагадаємо, у листопаді у Харкові поліцейського викрито на збуті наркотиків. Під час проведення третьої контрольної закупки у вказаного співробітника поліції, його затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі до суду спрямовано клопотання щодо обрання поліцейському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вчинене поліціянту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

В травні у Харкові СБУ викрила групу поліцейських, які «кришували» наркоторговців. Оперативники спецслужби встановили, що група офіцерів поліції, серед яких працівники підрозділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, налагодила схему вимагання та отримання неправомірної вигоди від осіб, які займаються розповсюдження наркотичних і психотропних речовини за допомогою так званих закладок. 

comments powered by HyperComments