У середовище харківських прикордонників затесався бойовик-сепаратист

Вівторок, 11 серпня 2020, 19:13
У Харківській області викрили військовослужбовця прикордонного відомства, який був учасником терористичної організації «Оплот».
У середовище харківських прикордонників затесався бойовик-сепаратист

Встановлено, що у вересні 2014 року військовослужбовець добровільно вступив і в лютому 2015 перебував у складі незаконного військового формування. Після проходження випробувального терміну (так званого курсу молодого бійця) був призначений до складу батальйону «Оплот», який діяв на території Донецької області. Притягувався до служби в нарядах на території військового містечка. При виконанні своїх обов'язків отримував грошову винагороду.

У січні 2015 року підрозділ, в якому проходив службу військовослужбовець, перейшов у зону бойових дій. Побоюючись за своє життя, він звільнився з лав бойовиків і переїхав до Харкова.

Згодом, під час однієї з хвиль мобілізації був направлений для подальшого проходження служби до прикордонного відомства.

Даний факт внесений до реєстру за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації).

Військовослужбовцю вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину. Тривають слідчі дії, повідомили у Державній прикордонній службі України.

comments powered by HyperComments