Із Дортмунда - з «любов'ю»: гарячий ТОП порушень, виявлених харківськими митниками у серпні

Субота, 4 вересня 2021, 15:01
Спекотний видався серпень для харківських митників не тільки в плані погоди, але й виявлення порушників митних правил.
Із Дортмунда - з «любов'ю»: гарячий ТОП порушень, виявлених харківськими митниками у серпні

ТОП митних порушень, виявлених у серпні 2021 року оприлюднила Харківська митниця.

Отже, на першу позицію виходить незадекларована валюта, відразу три випадки. І хоч Харківська митниця неодноразово роз’яснювала громадянам порядок ввезення валютних цінностей через митний кордон України,  але випадки порушення митних правил все ж мають місце.

Усі три випадки мають одну спільну складову — усі громадяни обирали “зелений коридор” та валютні цінності, які провозили, наміру декларувати - не мали.  У першому випадку ця сума склала 17 000 доларів США, у другому -  25 680 доларів США та у третьому -  24 070  доларів США. В усіх  випадках — однакова складова: незадекларована валюта вилучена,  а у відношенні громадян складено протокол про порушення митних правил.  А ось і висновок - не задекларували валюту — втратили тисячі доларів...

Друге місце посів іноземець, який намагався перемістити через митний кордон України незадекларовані ювелірні вироби у футлярах для прикрас. Співробітники МП "Аеропорт "Харків" Харківської митниці під час проведення митного контролю пасажирів авіарейсу "Дортмунд-Харків" виявили у громадянина Німеччини  жіночі ювелірні прикраси у футлярах. Громадянин формою проходження митного контролю обрав "зелений коридор", але під час поглибленого огляду багажу та ручної поклажі іноземця за допомогою рентгенапарату “Rapiscan”, митники виявили ювелірні вироби, приховані у багажі та ручній поклажі серед особистих речей : три обручки з металу жовтого кольору загальною вагою 16,34 гр та пояс з металу білого кольору вагою 230,16гр. Вартість предметів порушення зі слів громадянина склала 166 320,06 гривень. Ювелірні вироби вилучено для проведення подальшої експертизи, а у відношенні громадянина складено протокол.

На третьому місці — виявлення майже 3 кг  наркотичної речовини та бездоганна робота кінологічної служби Харківської митниці. У пункті  пропуску “Гоптівка”під час митного огляду автомобіля “MERCEDES-BENZ SPRINTER”, який прямував з РФ, співробітники митниці виявили у водія кристалічну речовину білого кольору вагою 2,9 кг, що має ознаки наркотичної.   Білий паперовий пакет був виявлений між сидіннями,  в ньому  знаходилась перемотана прозорим скотчем картонна коробка із пакунком з кристалічною речовиною  з різким запахом. Для ідентифікації вмісту виявленої речовини був застосований реагент тест Sirchie NARK II (SPECIAL OPIATES REAGENT), за результатами якого встановлено, що виявлена речовина можливо має вміст наркотичних засобів: героїн, морфін, бупренорфін. Відповідно до постанови КМУ від 06 травня 2000 року № 770 вищезазначені наркотичні засоби відносяться до наркотичних засобів, обіг яких на території України заборонений або обмежений. У  відношенні водія складено протокол, речовину вилучено.

comments powered by HyperComments