Окупанти повністю розбомбили та пограбували Ізюмський приладобудівний завод

Понеділок, 18 квітня 2022, 14:47
Згідно з директивами, йдучи із заводу, керівництво знищило документи та обладнання, щоб інформація не потрапила до рук російських військових, які окупували місто Ізюм.
Окупанти повністю розбомбили та пограбували Ізюмський приладобудівний завод

Ізюмський приладобудівний завод, на якому виробляли обладнання та оптику для систем управління вогнем ракетних комплексів "Стугна" та "Корсар", зумів пропрацювати 3-4 дні після початку війни з Російською Федерацією. Після чого підприємство розбомбили, а потім пограбували російські війська.
 
«Коли вибухи були маленькі, ще працювали, потім у бомбосховищі ховалися на території підприємства. Згодом почалися масовані авіаудари. П'ять авіабомб було скинуто на підприємство. Розруха повна. Потім ще "Гради" залітали. Підприємства немає. На щастя, у колективі ніхто не постраждав», - розповідають співробітники заводу.
 
Додають, що згідно з директивами, йдучи із заводу, керівництво знищило документи та обладнання, щоб інформація не потрапила до рук російських військових, які окупували місто Ізюм.
 
«Все можна відновити, спеціалісти є, все є. А яке буде прийняте рішення – чи відновлювати завод тут, чи будувати десь, чи перенести технології на інше вціліле підприємство – це вирішуватиме керівництво держави та концерну «Укроборонпром», – зазначають працівники заводу. – На сьогоднішній день завод розбомблений та розграбований. Російські окупанти вивозили все, до чого дотягнеться рука: сковорідки, каструлі, комп'ютери, меблі – все, що сподобалося. Наскільки мені відомо, верстати поки що на місці».
 
Загалом на Ізюмському приладобудівному заводі працювало понад тисячу людей. Частина з них залишилася у рідному місті, частині вдалося виїхати – власним транспортом із волонтерами, сусідами.
 
Попри це працівники заводу продовжують допомагати українським військовим у телефонному режимі ремонтувати техніку, а де можуть – ремонтують самі на місцях.

comments powered by HyperComments