Дніпропетровщина: багатогранний талант губернатора Олександра Вілкула - від будівництва до лікування глухих

Четвер, 22 грудня 2011, 13:51
Читаючи повідомлення Управління преси та інформації Дніпропетровської обласної державної адміністрації, можна впасти в ступор від того, якими багатогранними талантами тільки володіє її голова Олександр Вілкул та у якій глибочезній... кризі була б уся область без його особистого втручання.
Дніпропетровщина: багатогранний талант губернатора Олександра Вілкула - від будівництва до лікування глухих

Олександр Юрійович за останній рік освоїв безліч професій: під його особистим контролем і за його особистої ініціативи народжують породіллі, ремонтуються каналізації, будуються метро й дороги, усиновлюються діти, а тепер от - лікують слух.

З чергового прес-релізу можна дізнатися, що "Під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Вілкула на Дніпропетровщині реалізується комплексна програма, в рамках якої впроваджуються сучасні технології відновлення слуху у дітей. Зокрема, безкоштовно проводяться унікальні операції з кохлеарної імплантації, що дозволяє повністю відновити слух. Завдяки цьому методу у 2011 році прооперовано 15 дітей з вродженою глухотою і вже закуплено 13 кохлеарних імплантатів на наступний рік.

Своєчасне виявлення вродженої глухоти забезпечується за рахунок спеціалізованих апаратів - сурдосканів, які працюють у 12 потужних пологових будинках та обласній дитячій клінічній лікарні. Вони дозволяють визначити рівень слуху  дітей одразу після народження, та у разі потреби направити на подальше лікування.

За ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула, йдеться далі в релізі, на Дніпропетровщині повністю вирішена проблема забезпечення дітей з порушеннями слуху сучасними слуховими апаратами. У 2010 - 2011 роках їх отримали всі 332 дитини, які перебували на обліку в сурдологічному центрі. Для цього з обласного бюджету було виділено більше 1,5 млн грн.

Після оперативного втручання реабілітація дітей з вадами слуху проводиться на базі обласної дитячої лікарні та центру медико-соціальної реабілітації при Дніпропетровському будинку дитини № 1. Тут діти перебувають разом з матерями та за допомогою логопедів, сурдологів та дефектологів повертаються до повноцінного життя.

«Передові технології лікування та реабілітації дітей з розладами слуху, які наразі впроваджуються на Дніпропетровщині, дотепер були доступні лише в Києві або за кордоном. Завдяки реалізації губернаторського проекту підтримки новітніх технологій в медицині, жителі нашої області можуть за бюджетні кошти отримати дороговартісне лікування, яке раніше було для них недоступним», - наголосила начальник головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Валентина Гінзбург.

Читаючи подібні звіти, які до того ж бездумно тиражуються десятками ЗМІ, виникає актуальне питання: навіщо тримати за бюджетні кошти цілу армію чиновників - від обласного рівня й нижче? Так, Олександр Юрійович - супермен і на всі руки майстер, але без нього виявляється, ніхто просто не займається виконанням своїх обов'язків! Виявляється, ОДА, наприклад, можна скоротити до голови, десятка референтів, які слідкують за виконанням завдань голови та Управління преси й інформації, яке забезпечує овації. Решта ж сидять і чекають, коли губернатор встановить лавочки, закупить сміттєвози, побудує станцію, в перервах всиновлюючи сиріт, оперуючи глухих та приймаючи пологи.

comments powered by HyperComments