Розбійний бізнес у Дніпропетровську: паркувальники з великої дороги

Субота, 14 січня 2012, 18:10
З 10 січня усі парковки в Дніпропетровську за рішенням місцевої влади стали безкоштовними. Директор департаменту транспорту і зв'язку Валентин Мовчан заявив це на прес-конференції у вівторок. Також він заявив, що були розірвані усі договори з операторами паркувальних зон і тепер плата за паркування в Дніпропетровську не береться.
Розбійний бізнес у Дніпропетровську: паркувальники з великої дороги

Здавалося б, водії повинні зітхнути з полегшенням на деякий час, адже тепер у них ніхто не може на законних підставах брати гроші за паркування, яке, до речі, уздовж проїжджої частини і так не могло бути платною. Більша половина цих паркувань була влаштована біля узбіч доріг, де із за того, що паркувальники ставили машини "ялиночкою" перекривалася повністю одна смуга для руху, створюючи перешкоди для проїзду інших учасників дорожнього руху.

Дихати вільно водіям пощастило всього один день.На зміну паркувальникам прийшли "охоронці". Так-так, саме "охоронці", тепер колишні працівники парковок так себе стали називати. Плату вони тепер беруть за охорону Вашого автомобіля, а не за паркувальне місце. Іноді ці перевтілені паркувальники ходять парами і гордо називають себе "Охоронною системою".

До такого могли додуматися тільки в Дніпропетровську, адже колишній паркувальник звик вставати рано вранці і йти на роботу, спілкуватися там з різними людьми і природно брати з них гроші, заробляючи їх не для бюджету міста, а виключно у свою кишеню і в кишеню колишнього хазяїна.

Оскільки колишня робота "накрилася", майстрам з парковки автомобілів не залишалося нічого іншого, як придумати собі нову професію - "Охоронець автомобілів" ну або у найгіршому разі "Охоронна система", хоча залишаються тими ж самими – наділеними невисоким інтелектом і як завжди трохи підхмеленими.

Тепер водіям можна називати людей на парковках, які пропонують свої послуги з охорони "Осами", це похідне від "Охоронні Системи". Адже слово "Оса", як ніколи раніше, підходить для цих колишніх паркувальників, адже справжні оси теж часто крадуть мед (гроші) у звичайних бджіл (трудового народу), тим самим набиваючи свій шлунок (кишеня) дармовою їжею. Але як відомо, звичайним бджолам не подобаються коли їх обкрадають і вони усі дружно проганяють непроханих гостей зі свого вулика (міста).

Тому виправити ситуацію з "ОСами"-підлабузниками ми можемо тільки спільно.

На другий день після того, як відмінили парковки, городяни вже почали відловлювати таких "ОСів" і попереджати, хоч і не в м'якій формі, що такою підприємницькою діяльністю займатися погано. Для того, щоб "Оси" легально могли пропонувати свої послуги, їм потрібно буде придбати собі ліцензію приватного охоронного підприємства) і платити податки до держ. бюджет, тоді будь ласка, пропонуй себе як "Осу" рядовому водієві.

Можливо водії і не відмовляться заплатити такій "Осі" 5 гривень за годину охорони свого авто, це принаймні буде легально, та і пред'явити претензії в непередбаченій ситуації потім вже буде до кого, тому що беручи плату за охорону авто на "Осу" вже буде покладений обов'язок охороняти ваш автомобіль від злодіїв і дрібних хуліганів.

На закінчення, хочемо нагадати жителям міста, якщо Ви зустріли на вулиці паркувальника, який просить сплатити послуги парковки, то треба обов'язково подзвонити до Департаменту транспорту і зв'язку за телефоном (056) 745-75-50, або в КП "Горавтопарк" - (056) 770-45-01 і повідомити про цей волаючий факт, а якщо Ви зустріли на парковці "Осу", то треба вже телефонувати 102 і викликати міліцію, щоб та затримала цю "комаху" за незаконну підприємницьку діяльність.

comments powered by HyperComments