Дніпропетровськ: Кіно для водіїв громадського транспорту

Середа, 18 січня 2012, 11:04
Поки голова транспортної комісії Дніпропетровської міськради Олександр Бєляєв оптимізує транспортну мережу Дніпропетровська, водії місцевих маршрутних таксі встигли стати телегероями на всю Україну.
Дніпропетровськ: Кіно для водіїв громадського транспорту

Водії маршруток в Дніпропетровську захопилися переглядом художніх фільмів та комедійних програм просто під час руху. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Екран DVD-програвача вони встановлюють над кермом, щоб під час перегляду серіалів "не відволікаючись" тиснути на педалі. На одному з міських форумів городянин під ніком trurl виклав фото, на якому видно, як зручно влаштувався водій маршруту № 153 на робочому місці.

А 47-річна мешканка Лідія Петрова розповіла що, за її спостереженнями, останнім часом телевізори в маршрутках - звичайна справа. "Якщо раніше водії маршруток слухали на всю котушку шансон, то зараз багато з них переключилися на відео. Нещодавно їхала в маршрутці з Перемоги, перед носом водія теж був телевізор, і він всю дорогу сміявся над жартами "95-го кварталу", а я весь цей час переживала, щоб ми в аварію не потрапили. Чи жарт! Він і автобус веде, і гроші рахує, та ще й телевізор дивиться", - розповіла жінка.

Водночас в ДАІ пояснили, що перегляд DVD-програвач за кермом не є порушенням. У правилах дорожнього руху не забороняється встановлювати відеомагнітофони в салонах транспортних засобів. "Ось, наприклад, розмовляти по мобільному телефону під час руху - пряме порушення правил, яке карається штрафом. Що ж стосується перегляду DVD під час перевезень - це не обумовлено в правилах дорожнього руху", - пояснив начальник прес-служби УДАІ у Дніпропетровській області Володимир Лебедєв.

А от у Головному управлінні автоінспекції вважають, що хоча нормативні документи не забороняють під час руху дивитися DVD-програвач, є інша чітка загальна вимога до водіїв - при управлінні транспортним засобом категорично заборонено відволікатися.

До речі, за 2011 рік на Дніпропетровщині сталося 174 ДТП за участю громадського транспорту (95% з них - маршрутні таксі, 5% - автобуси). 54 аварії сталися з вини водіїв. Травмована 331 людина, 14 загинули.

comments powered by HyperComments