Суд залишив за ґратами обвинувачених у справі вибуху житлового будинку в Дніпропетровську в 2007 році

Середа, 15 лютого 2012, 09:57
Заводський районний суд Запоріжжя залишив за ґратами слідчого ізолятора чотирьох обвинувачених посадовців «Дніпрогазу» у справі про вибух в житловому будинку Дніпропетровську, від якого загинули 23 людини, повідомили вчора потерпілі, присутні на засіданні.
Суд залишив за ґратами обвинувачених у справі вибуху житлового будинку  в Дніпропетровську в 2007 році

 Адвокат обвинувачуваних клопотався, щоб суд змінив запобіжний захід для обвинувачених і випустив їх із СІЗО під підписку про невиїзд.

 Як повідомили потерпілі, сьогодні обвинувачені колишні керівники «Дніпрогазу» не з’явились на судове слухання. Відтак, кажуть потерпілі, розгляд справи «може затягнутись».

 За словами ж адвокатів, обвинувачені колишній гендиректор «Дніпрогазу», його перший заступник, головний інженер та майстер мають право на цій стадії розгляду не відвідувати засідання суду.

 Наступне засідання у цій справі відбудеться 14 березня в Дніпропетровську за наполяганням сторони потерпілих.

 Потерпілі від аварії, а такими визнано понад 400 осіб, наполягають на покаранні для газівників, а також вимагають компенсацій моральних збитків. Наразі загальна сума позовів, висунутих потерпілими від вибуху до газівників, складає близько 100 мільйонів гривень.

 Визначити, хто винен у трагедії, не можуть уже п'ятий рік.

 «Газова трагедія» у Дніпропетровську сталась у жовтні 2007 року. Тоді загинуло 23 людини, ще понад 400 залишились без житла. За аварію досі ніхто не відповів: обвинувачених у недбалості високопосадовців-газівників амністували 2009 року. 2011 року їх знову взяли під варту. З часу аварії вже було сім судових розглядів справи у різних судах.

comments powered by HyperComments