Дніпропетровська міська рада перейменувала низку вулиць міста, «увічнивши козацьку славу».

Четвер, 1 березня 2012, 10:02
За рішенням сесії міськради від 29 лютого, перейменують вулиці, назви яких дублюються: зокрема, замість однієї з вулиць Дружби тепер буде Бунчукова, однієї з вулиць Красіна – вулиця Петра Калнишевського, однієї з вулиць Маяковського – вулиця Паланкова.
Дніпропетровська міська рада перейменувала низку вулиць міста, «увічнивши козацьку славу».

Водночас депутати міської ради Дніпропетровська вирішили не розглядати на засіданні питання перейменування вулиць Косіора, Постишева та Чубаря – попри те, що проект пройшов профільну комісію і міськвиконком, а його затвердження сьогодні вимагали пікетувальники під міською радою.

За словами міського голови Івана Куліченка, питання відклали з огляду на вимогу частини мешканців будинків на вулиці Косіора, які збирають підписи проти перейменування, побоюючись бюрократичної тяганини із переоформленням документів і грошових витрат.

Нагадаємо, сьогодні близько сотні людей пікетували Дніпропетровську міську раду з вимогою перейменувати вулиці, названих іменами радянських діячів першої половини минулого століття, які, за рішенням Верховного Суду, входять до переліку осіб, винних в організації Голодомору, – Павла Постишева, Власа Чубаря та Станіслава Косіора.

comments powered by HyperComments