«Свобода» оборонятиме Дніпропетровськ від Сталіна

П'ятниця, 2 березня 2012, 11:51
Голова Дніпропетровської міської організації ВО «Свобода» Андрій Денисенко 1 березня заявив, що ВО «Свобода» не допустить встановлення пам'ятника Сталіну, повідомляє прес-служба місцевого осередку партії.
«Свобода» оборонятиме Дніпропетровськ від Сталіна

Напередодні Інтернет-видання «Коментарі» розмістило повідомлення організації «Молоді комуністи України», в якій йшлося про їх намір встановити пам'ятники Сталіну в Києві, Одесі, Львові та Дніпропетровську.

«Ми не допустимо встановлення пам'ятника людожеру Сталіну у нашому місті, бо це наруга над пам'яттю мільйонів знищених ним українців. Попереджаю і владу, і провокаторів - треба буде застосувати силу - ми її рішуче застосуємо. Дніпро - українське місто і ми це доведемо», - заявив Андрій Денисенко.

Як відомо, у Запоріжжі Сталін з'явився вже вдруге у листопаді минулого року і викликав хвилю обурення. Попередній статуї вождя спершу спиляли голову активісти «Тризубу», за що їх кілька місяців тримали за гратами та катували в ув'язненні, а в підсумку засудили до позбавлення волі умовно. Через кілька днів після спилу голови, пам'ятник підірвали, але винуватця досі не знайдено.

comments powered by HyperComments