В ДНУ ім. О.Гончара придумали, як боротися з копі-пастерами

П'ятниця, 6 липня 2012, 16:53
У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара на кафедрі міжнародних фінансів факультету міжнародної економіки впроваджена комп'ютерна перевірка бакалаврських і дипломних робіт на плагіат.
В ДНУ ім. О.Гончара придумали, як боротися з копі-пастерами

«Комп'ютерна перевірка дипломних робіт на плагіат дозволяє виявити випадки недобросовісного відношення студентів до навчання. Наша мета - забезпечити рівні можливості для студентів в отриманні якісної освіти та об'єктивну оцінку їх знань. Такий принцип передбачений регіональним проектом «Новій Дніпропетровщині - новий стандарт освіти», ініційованим губернатором Олександром Вілкулом Завдяки комп'ютерній програмі «антиплагіат» студенти почали відповідальніше ставитися до навчання, зокрема, написання випускних і наукових робіт», - сказав ректор Дніпропетровського національного університету Микола Поляков.

Роботи перевіряють за допомогою спеціальної комп'ютерної програми «антиплагіат». Вона показує рівень унікальності роботи. Тобто, який відсоток самостійно написаного студентом тексту, а не скопійованого в мережі Інтернет. Проекти, унікальність яких менше 50%, не будуть допущені до захисту. Якщо рівень унікальності дипломної роботи нижче 75 %, наукові керівники студентів будуть перевіряти відповідні джерела інформації, коректність посилань на них. Такі роботи повернуть студентам на доопрацювання.

comments powered by HyperComments