Опозиційну Дніпропетровщину в новому парламенті можуть представляти "фронтовики"- мільйонери

Понеділок, 30 липня 2012, 16:59
З'їзд ВО "Батьківщина" у понеділок зранку затвердив список кандидатів у народні депутати від "Батьківщини". За усталеною партійною традицією, список делегатам не роздали - його зачитав з трибуни особисто Олександр Турчинов.
Опозиційну Дніпропетровщину в новому парламенті можуть представляти "фронтовики"- мільйонери

У перших шести десятках потенційних нардепів кілька дніпропетровців. Крім "умовних" - Юлії Тимошенко, Олександра Турчинова, Івана Кириленка та Валерія Сушкевича, до списку включено також керівника штабу об'єднаної опозиції в області Андрія Павелка (під 29 номером), дніпропетровського бізнесмена-співвласника корпорації "Веста" Дениса Дзензерського (№ 34), а також власника компанії "Дніпромайн" Леоніда Сергієнка (під № 46).

Останній, крім іншого, є тестем Андрія Павелка, а Денис Дзензерський разом з батьком - депутатом обласної ради від «Фронту змін» - входить до числа 200 найбагатших людей країни. Їх статки оцінюють у щонайменше 72 мільйони доларів.

Окрім "почесної четвірки" Тимошенко-Турчинов-Кириленко-Сушкевич, до прохідної частини списку не потрапив жоден чинний нардеп-дніпропетровець. Більше того, після оголошення списку кандидатів з фракції «БЮТ-Батьківщина» у Верховній Раді  вийшов дніпропетровський депутат - Вадим Коротюк.

Він маловідомий своєю законотворчою діяльністю, але був одним з головних «бійців» бютівської фракції. Брав особисту участь у всіх блокуваннях і протистояннях у стінах ВР. На з'їзді 30 липня В.Коротюк не потрапив до першої сотні виборчого списку Об'єднаної опозиції.

comments powered by HyperComments