Маніпуляції з мовами не приховають провали регіоналів у соціально-економічній сфері

Четвер, 13 вересня 2012, 17:56
13 вересня в ІА "Днепр Пост" відбулося обговорення ухваленого напередодні Дніпропетровською міською радою рішення про надання російській мові статусу регіональної.
Маніпуляції з мовами не приховають провали регіоналів у соціально-економічній сфері

Прихильники особливого статусу російської мови запевняли, що це рішення не несе ніяких змін. Цю позицію радник голови ВО "Свобода" Андрій Денисенко назвав карколомним поворотом у пропаганді Партії регіонів, яка ще недавно намагалася переконати суспільство в існуванні міфічних утисків російськомовного населення.

"Партія регіонів" до останнього часу драматизувала це питання, доводила пристрасті до точки кипіння. Вона виводила абсолютно штучно бюджетників, привозила автобуси з заводів із робітниками для того, щоби мітингувати на підтримку російської мови, і тут виявляється - що нічого не зміниться", - наголосив Андрій Денисенко.

Він запевнив, що сподівання "регіоналів" отримати голоси на виборах в обмін на "вирішення" мовного питання - марні: "На Півдні та Сході, де люди чекали від вас податкових канікул для малого і середнього бізнесу, пониження цін на газ, зниження комунальних тарифів - реального, як ви висловлюєтеся "покращення життя вже сьогодні" - люди від вас отримали мовне питання. Ви свої провали в соціально-економічній сфері ніяким мовним питанням не прикриєте".

"Свободівець" вказав, що мовне питання турбує не більше 7% населення Дніпропетровщини. Проте виконання цього закону призведе до колосальних втрат для місцевого і державного бюджетів. За оцінками експертів, витрати на переоформлення документів, зміну бланків та інші формальні дії, зумовлені цим законом, в масштабах країни обійдуться близько 17 млрд. грн.

"Ви просто в черговий раз розкололи країну і спекулюєте на питаннях культурної, мовної та етнічної ідентичності. Це злочин, це не державницька політика, це політика людей, які готові торгувати національними інтересами заради рейтингу своєї партії чи заради того, щоби сподобатися сьогодні Путіну напередодні газових домовленостей", - підсумував Андрій Денисенко.

comments powered by HyperComments