Якщо вірити обласній владі, лікарі Дніпропетровщини живуть майже в раю

Вівторок, 18 грудня 2012, 13:58
Під час засідання регіонального Комітету з економічних реформ, яке проводив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Вілкул, керманич області оголосив, що медпрацівники всіх 53 медичних центрів у Дніпропетровській області отримують підвищену заробітну плату.
Якщо вірити обласній владі, лікарі Дніпропетровщини живуть майже в раю

«Хочу відзначити, що зарплата сімейного лікаря на сьогоднішній день, з урахуванням надбавок за обсяг виконаної роботи, становить до 6,5 тис грн, а зарплата медсестер до 4 тис грн. Виплачуються додаткові надбавки до зарплати, впроваджена система місцевих стимулів на суму 58 млн грн. Надбавки становлять від 750 до 2000 грн., Надається безкоштовне житло, мобільний зв'язок, проїзд. За останні 3 роки безкоштовне житло отримали 198 лікарів Дніпропетровщини, в тому числі в 2012 - 33 лікарі», - заявив Олександр Вілкул.

За словами керівника обласного управління охорони Валентини Гінзбург, «на сьогодні 40% населення області охоплено сімейними лікарями». Також вона додала, що у 2013 році планується надання житла для 90 медиків.

Водночас високопоставлені чиновники не зазначили, що надбавку до зарплати можуть отримати лише ті лікарі та медсестри, які, крім своєї ділянки, обслуговують пацієнтів понад норму.

comments powered by HyperComments