Дитинство коротке, а реформа вічна: на Дніпропетровщині не буде дитячих лікарів, а поліклінік вже немає

Понеділок, 28 січня 2013, 16:10
Згідно із планами реформування системи охорони здоров'я, у Дніпропетровській області до 2015 року не залишиться жодного педіатра.
Дитинство коротке, а реформа вічна: на Дніпропетровщині не буде дитячих лікарів, а поліклінік вже немає

Як повідомили активісти незалежної руху «За наших дітей», вони направили губернатору Дмитру Колеснікову відкритого листа, в якому закликають звернути увагу на необхідність збереження педіатрії.

«Замість фахівця з дитячих захворювань, питаннями педіатрії тепер повинні будуть займатися так звані сімейні лікарі, а це - терапевти, які пройшли короткострокові 6-місячні курси підвищення кваліфікації.

Ліквідація дитячих поліклінік і поділ медицини на 1 і 2 рівні призвело до таких негативних явищ, як змішання потоків і подовження маршрутів пацієнтів, що, разом з різкою нестачею персоналу та діагностичного обладнання, призвело до підвищення рівня дитячої захворюваності та смертності в області», - йдеться у зверненні громадських працівників.

Також активісти руху «За наших дітей» звертають увагу губернатора Колеснікова на те, що «в області вже практично ліквідована мережа жіночих консультацій, доступ в решту став складним і менш оперативним, що негативно позначається на здоров´ї майбутніх матерів».

За даними обласного департаменту охорони здоров´я, у Дніпропетровській області на сьогоднішній день функціонує лише одна дитяча поліклініка.

comments powered by HyperComments