Нікопольські чиновники повчилися у харківських будувати притулки для тварин

Вівторок, 19 березня 2013, 12:20
Делегація з міста Нікополя Дніпропетровської області 18 березня відвідала Харківський міський притулок для тварин. В Нікополі теж планують побудувати притулок для утримання бездомних собак та кішок, і Харків представники дніпропетровського міста відвідали аби перейняти досвід будівництва притулку та утримання тварин у ньому.
Нікопольські чиновники повчилися у харківських будувати притулки для тварин

Як зазначив директор одного з комунальних підприємств міста Нікополя Олег Омелянчук, ділянку землі під будівництво притулку в місті вже виділили. Його площа складатиме близько 5 га. Будувати його будуть за рахунок місцевого бюджету.

«Ми вражені такою установою в Харкові. Тут чудовий адміністративний корпус, вольєри для собак. Ми поспілкувалися з ветеринарами й розуміємо, що тут тваринам надають повний спектр послуг. У Нікополі є проблема з наявністю бродячих тварин, були випадки укусів людей, батьки турбуються про своїх дітей. Ми приїхали, щоб перейняти досвід Харкова для будівництва власного притулку», - підкреслив Олег Омелянчук.

Як розповіла директор КП «Центр поводження з тваринами» Юлія Шаповалова, делегації з різних міст України відвідують притулок досить часто. Наприклад, завтра-післязавтра установа очікує на гостей із Дніпропетровська. Приїжджають й представники інших країн.

За словами Юлії Шаповалової, зараз в притулку перебувають близько 70 кішок і до 250 собак, для прилаштування новим власникам відібрано 50 кішок і 100 собак. Решта тварин перебувають на карантині. До грудня 2012 року тварин забирали краще. Взимку кількість прилаштованих тварин дещо впала, але працівники установи сподіваються, що навесні знову вдасться збільшити кількість тварин, які знайдуть свій дім.

 

comments powered by HyperComments