Чи допоможе професор Янукович побороти доктора Табачника? Дніпропетровський аграрний хоче вчити і сіяти, а МОН його брутально виполов

Неділя, 30 червня 2013, 11:01
Викладачі та студенти Дніпропетровського аграрного університету протестують проти об'єднання свого вишу з двома економічними академіями. Вони просять скасувати розпорядження Кабінету Міністрів від 26 червня 2013 року про створення Дніпропетровського державного економічного університету шляхом злиття (ліквідації) аграрного університету, фінансової та митної академій, яке прийняте за ініціативи міністерства освіти та науки (МОН).
Чи допоможе професор Янукович побороти доктора Табачника? Дніпропетровський аграрний хоче вчити і сіяти, а МОН  його брутально виполов

Рішення про незгоду з цим урядовим розпорядженням 27 червня ухвалила Вчена рада Дніпропетровського державного аграрного університету (ДДАУ). Відповідне звернення вона направила президенту В.Януковичу, прем’єр-міністру М.Азарову, міністру аграрної політики  М. Присяжнюку, міністру освіти Д.Табачнику, голові Дніпропетровської обласної адміністрації  Д. Колесникову, голові обласної ради Є. Удоду.

У зверненні Вченої ради  ДДАУ викладачі та студенти просять залишити їх університет у підпорядкуванні  Міністерства аграрної політики і продовольства України і не перепідпорядковувати його Міністерству освіти та науки.

У свою чергу, профком і  комітет в справах сім’ї і молоді ДДАУ звернулись до громадськості та аграріїв України. «Без відповідного погодження і  в строгій таємності від нас за ініціативи Міністра освіти і науки  Дмитра Табачника 26 червня 2013 року розпорядженням Кабінету Міністрів України Дніпропетровський державний аграрний університет на 91 році своєї діяльності ліквідовано…» - говориться в їх зверненні. Профспілка висловлює нерозуміння, чому ж це Аграрний університет фактично ліквідують у період, коли аграрне виробництво  України потребує кваліфікованих кадрів. Яким чином відомство Табачника планує поєднати в одному закладі підготовку майбутніх агрономів, ветеринарів, фінансистів та митників – запитують автори звернення. 

Ще на одну важливу обставину, яка виразно характеризує «проФФесійність» Міносвіти, звертають увагу працівники ДДАУ: про юридичну ліквідацію трьох університетів і академій Дніпропетровська оголошено за лічені дні  до початку чергової вступної кампанії. Тисячі абітурієнтів та їх батьків зараз мають вгадувати, які ж факультети, спеціальності та умови навчання ще залишились, а  які вже «покращились»?

На 1 липня з 10:00 ранку  запланована акція протесту студентів і викладачів перед будинком Дніпропетровської обласної держадміністрації.

comments powered by HyperComments