Шестеро мисливців з катера влаштували полювання на людей (ВІДЕО)

Четвер, 22 серпня 2013, 10:54
На Дніпропетровщині шестеро мисливців замість дичини влаштували полювання на людей та свійську птицю.
Шестеро мисливців з катера влаштували полювання на людей (ВІДЕО)

Впродовж двох днів одні і ті самі чоловіки з потужного катера обстрілювали береги. Люди скаржаться, що таке коїться вже другий рік поспіль і тільки дивом ніхто ще не постраждав. Вони навіть знають, чиїх рук це справа, але управу на «мисливців-терористів» досі так і не знайшли.

 У день відкриття сезону полювання на великій швидкості по річці гасав катер, з якого шестеро чоловіків з рушниць стріляли по берегах, а перелякані люди тікали урозтіч.

"Я збирала ракушки, налякалася і до мами побігла, вони стрільнули раз, потім другий і ще раз", – говорить дівчинка, яка відпочивала на річці. "Один на мене навів зброю, поки інші стріляли. Налякався – так, я нормально говорив, а зараз заїкаюсь", – розповів інший відпочивальник.

Пізніше невідомі чоловіки знайшли собі іншу мішень – свійську птицю, що плавала на воді. Лише за один день місцевий господар недорахувався 17 качок, наступного – ще з десяток. І він не єдиний господар, чиї качки стали мішенями мисливців.

«Та тут у всіх, у кого одну, в кого більше (- застрелили качок). Вони палили просто навкруги, прямо з катера, не зупиняючись, в бік берега, я намагався їх наздогнати, але в них катер – дуже потужний мотор, вони постріляли й зникли», – повідомив житель села Саксагань Юрій Береза.

Селяни намагалися викликати міліцію, але правоохоронців мисливське свавілля не зацікавило.

«Я одного дня дзвонив більше шести разів. Наступного почав телефонувати з сьомої ранку, але так ніхто і не приїхав», – додав Береза. Тоді чоловік сам вирушив на пошуки. Розпитуючи рибалок, куди пішов катер, за кілька годин знайшов його на причалі місцевого рибгоспу. З'ясувалося, що техніка належить місцевому фермеру та його синові. Та чоловіки, на яких упала підозра, кажуть, що були не вони і човен не їхній. «Ні, нас там не було, ми не стріляли, немає у нас катера», – заявив фермер Іван Вербинець.

Однак правоохоронці підтвердили, що катер належить саме цим людям. Тепер чоловікам загрожує до трьох років за ґратами. І це лише за однією статтею. «Ми відкрили провадження за статтею про хуліганство, тут є ще порушення правил полювання, але це – адміністративна відповідальність», – розповів старший інспектор дозвільної системи П'ятихатського РВ міліції Юрій Пасічник.

Встановлені також особи і двох інших чоловіків, яких бачили на цьому човні, ще двох досі розшукують. Правоохоронці не приховують, що розслідування може затягтися, адже усі підозрювані – жителі іншого району.


comments powered by HyperComments