Місто на Дніпрі втратило комунального майна на 1,5 мільярда гривень. Влада дізналась про це від журналістів

Понеділок, 7 жовтня 2013, 21:52
У Дніпропетровську приватні фірми стали власниками 96 нерухомих об’єктів комунальної власності, заплативши за них, за оцінками експертів, копійки. У приватних руках опинились дитячі установи, лікарні, житлові приміщення. Всі споруди розташовані в престижних районах обласного центру. Розкрили цю аферу місцеві журналісти.
Місто на Дніпрі втратило комунального майна на 1,5 мільярда гривень. Влада дізналась про це від журналістів

Влада стверджує, що до публікації про оборудку не знала, а тепер шукає винних і повертає майно місту. Завдяки втручанню журналістів та громадських активістів вдалося скасувати рішення суду, частину втраченого майна справді повернули громаді. Однак незалежні експерти застерігають: відновити право на власність решти будівель буде непросто.

Дніпропетровськ позбувся майже сотні найбільш ліквідних об`єктів нерухомості, розташованих в елітних районах міста. Дитячі установи, лікарні, трамвайне депо, навіть будівля природоохоронної прокуратури були практично «подаровані» приватній фірмі в ході банкрутства комунального підприємства «Спеціалізована ремонтно-будівельна дільниця».

Аферу розсекретили місцеві журналісти, провівши незалежне розслідування. Виявилося, що під час процедури банкрутства комунального підприємства на його баланс було переведено без дозволу міської ради 96 об`єктів нерухомого майна. І це в той час, коли комунальне підприємство вже мало мільйонні борги перед кількома приватними фірмами. Потім ці об’єкти, відповідно до мирової угоди з однією фірмою – кредитором комунальників, передали в приватні руки і у найкоротші терміни зареєстрували в органах державної реєстрації.

Докладніше про оборудку та її наслідки для міста в репортажі Юлії Рацибарської"Радіо Свобода".

comments powered by HyperComments