Ніч вчителя: чиновникам від освіти грошей вистачає. Вони фінансують банкрутства

Вівторок, 22 жовтня 2013, 14:56
Відділ освіти і науки Нікопольської міської ради заплатив 944 тис. грн. фірмі ПП «Бест» за роботи із реконструкції систем теплопостачання, яких воно не виконало.
Ніч вчителя: чиновникам від освіти грошей вистачає. Вони фінансують банкрутства

Порушення було виявлене під час планової ревізії Державної фінансової інспекції (ДФІ). Загалом ревізори нарахували у відділі порушень на суму понад 1 млн грн. Виявилося, що крім оплати неіснуючих робіт, керівники освіти також незаконно списували бензин і продукти харчування.

За результатами ревізії на посадових осіб складено 9 протоколів про адміністративне правопорушення. Окрім того зупинено операції на рахунках відділу освіти (- тобто, зарплати вчителям не виплатять вчасно?).

Матеріали ревізії передано до обласного Управління по боротьбі з організованою злочинністю.

За інформацією Інтернет-видання "Наші гроші", фірму ПП «Бест» заснував депутат Нікопольської міськради Володимир Соколенко, який обирався від «Сильної України». 11 жовтня 2013 р. фірму було визнано банкрутом, ліквідатором був призначений сам Соколенко.

Даних про тендер на вищевказані роботи у «Віснику державних закупівель» знайти не вдалося. Нагадаємо, згідно з чинним закупівельним законодавством роботи вартістю до мільйона гривень можна замовляти без проведення тендерних процедур.

comments powered by HyperComments