Свині невинні: Телесюжет надихнув прокуратуру на працю

Середа, 6 листопада 2013, 07:12
Дніпропетровське телебачення показало сюжет про свиноферму на звичайній міській вулиці в Амур-Нижньодніпровському районі міста. Після цього прокуратура міста Дніпропетровськ і названого району провели перевірку із залученням контролюючих органів.
Свині невинні: Телесюжет надихнув прокуратуру на працю

Було встановлено, що спритний бізнесмен на господарському подвір'ї по вул. Моріса Тореза утримує аж 80 свиней, звичайно, всупереч чинним санітарним правилам та нормам. До того ж, цим міським свиням не були зроблені обов'язкові щеплення.

За результатами перевірки Управлінням ветеринарної медицини міста складено припис про усунення порушень Закону України «Про ветеринарну медицину». Господаря подвір'я притягнуто до адміністративної відповідальності та оштрафовано.

Наразі проведено усі профілактичні ветеринарно-санітарні заходи, тварин ідентифіковано, зареєстровано та вивезено.

Крім того прокуратурою  Амур-Нижньодніпровського району внесено подання про усунення порушень чинного законодавства в діяльності Дніпропетровського міського управління Головного управління Держсанепідслужби в області, яким не здійснено перевірку вказаного об'єкту у зв'язку з колективним зверненням громадян. Вже притягнуто до дисциплінарної відповідальності лікаря з комунальної гігієни.

comments powered by HyperComments