Чорна металургія допомагає зеленій зоні. У Кривому Розі великий бізнес іноді пам'ятає про екологію та репутацію

Понеділок, 18 листопада 2013, 07:34
У Ботанічному саду Кривого Рогу з допомогою Північного гірничо-збагачувального комбінату (належить до Групи «Метінвест») облаштували екологічну стежку. Цей проект здобув перемогу на конкурсі в рамках програми «Місто – нашими руками», яку реалізує «Метінвест».
Чорна металургія допомагає зеленій зоні. У Кривому Розі великий бізнес іноді пам'ятає про екологію та репутацію

За словами авторів проекту, в першу чергу, він спрямований на екологічне виховання молоді, плекання шанобливого ставлення людей до довкілля, створення комфортних умов відпочинку в Ботанічному саду.

– Для Північного гірничо-збагачувального комбінату Групи «Метінвест», як і для усього суспільства загалом, проблема екології є пріоритетною. Саме тому експертна комісія конкурсу «Місто – нашими руками» одностайно підтримала проект створення екологічної стежини, – сказав під час відкриття об’єкта генеральний директор підприємства Андрій Левицький. – Цей проект має велике значення для екологічного виховання юного покоління. Хоча прогулянки екологічною стежкою будуть пізнавальними для всіх жителів нашего міста і принесуть насолоду від спілкування з природою.

Для облаштування екологічної стежки тут виконали капітальний ремонт мосту через водоймище, встановили вказівники і таблички з назвами рослин. Вздовж стежини розмістили кілька кованих альтанок для відпочинку відвідувачів, а також гарні арки на вході до розарію. І це лише початок тієї роботи, яку планують реалізувати в Ботанічному саду науковці.

– Ми зобов’язані Північному ГЗК Групи «Метінвест» за допомогу в створенні стежки. Спільними зусиллями ми нещодавно облаштували наш розарій, відновлюємо систему поливу, зробили доріжки для комфортних прогулянок жителів міста, – зазначила директор Ботсаду  Антоніна Мазур. – Плануємо і надалі брати участь в конкурсі «Місто – нашими руками», тому що впевнені, що наші проекти і  в майбутньому матимуть гідну оцінку.

 

comments powered by HyperComments