У Дніпропетровську відновлюють Євромайдан після нічного погрому

Вівторок, 26 листопада 2013, 13:20
У Дніпропетровську сьогодні відновлять Євромайдан на міській Європейській площі, знесений вночі невідомими молодиками. За словами одного з координаторів акції Микити Проданця, в її учасників «немає на руках рішення суду про заборону проведення акцій на Європейській площі. Ніхто нам це рішення не вручав».
У Дніпропетровську відновлюють Євромайдан після нічного погрому

За даними активістів, сьогодні в акції братимуть участь представники партій опозиційного спрямування. Вони планують виставити свої намети на Європейській площі. Раніше на Євромайдані партіям не дозволяли використовувати свою символіку.

Крім того, учасники акції планують вживати заходів, щоб мобілізувати дніпропетровців на масову акцію 28 листопада.

Заяву активістів Євромайдану про нічний інцидент прийнято до розгляду Бабушкінським райвідділом міліції. 
За фактом розгрому Євромайдану в Дніпропетровську міліція відкрила кримінальне провадження. Про це сьогодні повідомив заступник начальника головного управління МВС України в Дніпропетровській області Сергій Третьяков.

За його словами, наразі ніхто не затриманий, але міліція «встановлює тих осіб, які перебували у момент події на площі і були учасниками конфлікту». Тим часом в мережі з’явилось відео учорашнього знесення Євромайдану в Дніпропетровську [перед погромом на площі були помічені посадовці міського виконкому].

Нагадаємо, в ніч з понеділка на вівторок невідомі люди спортивної статури розтрощили містечко на Євромайдані в Дніпропетровську. Пізно ввечері на площі з’явився представник управління внутрішньої політики Станіслав Палій й хотів зачитати рішення суду про заборону мітингувати на Європейській площі.

У цей момент близько сорока молодиків спортивної статури, які перебували біля наметового містечка, скоїли напад – почали нівечити намети, бити людей. Напад тривав не більше трьох хвилин, після цього молодики швидко зникли, розповіли активісти Євромайдану.

За даними активістів, шестеро їхніх людей постраждало, зокрема, координатора акції Віктора Романенка забрала «швидка» зі струсом головного мозку. 

comments powered by HyperComments