У Дніпропетровську Майдан вимагає відставки Януковича та Азарова

Тімур Желдак  |  Неділя, 1 грудня 2013, 17:22
Обласне віче почалось сьогодні о 12.00 перед входом в Центральний парк культури і відпочинку імені Лазаря Глоби. На площі спочатку зібралося близько тисячі городян, до яких приєдналися колони активістів ВО "Свобода" та УДАРу з партійною символікою та плакатами.
У Дніпропетровську Майдан  вимагає відставки Януковича та Азарова

Віче розпочалося з виконання національного гімну України і продовжувалося більше години. Лунали різні думки й оцінки ситуації в Україні, в тому числі (неодноразово) - оцінка діяльності уряду Миколи Азарова та президента Януковича. Вигуки "Ганьба!" об'єднували натовп чи не сильніше, ніж "Слава Україні!" та заклики до євроінтеграції.

Весь час, допоки тривало зібрання, до нього приєднувалися небайдужі дніпропетровці. Серед присутніх були помічені місцеві журналісти, депутати міської та обласної ради, впливові представники бізнесових кіл.

Зібрання вітали численні автівки та перехожі. Представники правоохоронних органів, яких було близько сотні, жодним чином себе не проявляли.

Близько 13-ї години, як повідомляє кореспондент "Дніпрограду", кількатисячний натовп вирушив на Європейську площу. Там, нагадаємо, під охороною міліціянтів з порушенням усіх санітарних норм і правил під відкритим небом триває так звана "ярмарка", головний сенс якої - не дати мітингувальникам місця для зібрання.

За повідомленнями деяких ЗМІ, дніпропетровське вече 1 грудня об'єднало  понад 3 тисячі людей.

comments powered by HyperComments