Євромайдан у Дніпропетровську об'єднав рекордну кількість учасників

Понеділок, 9 грудня 2013, 13:25
8 грудня у Дніпропетровську в парку ім. козака Лазаря Глоби відбулось Народне Віче на підтримку вимог Євромайдану. Загалом на міський Євромайдан цього дня, за різними підрахунками, прийшли від 5 до 10 тисяч небайдужих дніпрян.
Євромайдан у Дніпропетровську об'єднав рекордну кількість учасників

Після близько годинного мітингу присутні попрямували урочистою ходою центральним проспектом на Європейську площу Дніпропетровська. Учасники Євромайдану обмінювалися думками і спілкувалися до 19-ї години.

Враховуючи, що чимало противників режиму Януковича цього дня перебували у Києві, де брали участь у "Марші мільйонів", можна впевнено стверджувати, що дніпряни визначилися з європейським вектором свого розвитку без "януковичів".

У другому за кількістю населення місті області - Кривому Розі на підтримку столичного Майдану вже зібрали 11 тисяч і шість гривень.

Про це на зборах міського "Народного віче" повідомили організатори. Ці гроші витратили на поїздку 70 людей до Києва для участі в акціях протесту. Добровольці також повезли до столиці зібрані криворіжанами теплі речі для Майдану.

«Кошти збиралися добровільно і відкрито. Всі вони пішли на часткове покриття витрат на квитки і бензин. Частина криворіжців, кому потрібно було на роботу, вже повернулася додому, а частина залишилася в Києві», - повідомила член Координаційної ради опозиційних сил Кривого Рогу Інна Іванченко.

Збір коштів, як власне і протестні акції у Кривому Розі, тривають. Активісти збираються щодня о 15-й годині.

 

comments powered by HyperComments