Люстрація досягає Дніпропетровська. На чий бік схиляються маси?

Світлана Куропій  |  Вівторок, 25 лютого 2014, 16:52
Революційні події продовжують збурювати нашу країну. Хвилі спротиву досягли східних регіонів держави.
Люстрація досягає   Дніпропетровська. На чий бік схиляються маси?

Жителі Дніпропетровська, до прикладу, вже почали вимагати проведення люстрації. Також на черговому Народному віче в неділю було вшановано загиблих героїв Майдану.
Скандуванням «Воля громади – закон для влади», «Люстрація!» та «Слава Україні! Героям слава!» народ домігся, щоб  сцену покинув екс-депутат міської ради від Блоку Лазаренка Загід Краснов (цей одіозний місцевий діяч вирішив вперше за весь час виступити на Майдані разом з організаторами). Багато хто з присутніх мав при собі фотографії загиблих українців та запалені лампадки й свічки.

Під час віче координатор «Правого сектору» в регіоні Андрій Денисенко інформував мешканців Дніпропетровська  про підсумки суботньої екстреної сесії міської ради та про інші не менш важливі події, які відбуваються у країні. «Крім того, я вважаю, буде корисним розповсюдження на місцевий рівень ініціативи ВР щодо заборони протягом 5 років обіймати керівні посади на рівні міста та області людям, які заплямували себе роботою у Партії регіонів», - наголосив Денисенко.

Зокрема, активіст зауважив, що міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко написав заяву про вихід з Партії регіонів, а депутати на сесії ухвалили рішення про перейменування центральної площі міста  імені Леніна на площу Героїв Майдану. Було розглянуто й питання  про бюджетну допомогу родинам постраждалих та загиблих у сутичках.
Також на Майдані священики Української православної церкви Київського патріархату відправляли панахиду за героями, що віддали свої життя в ім'я революції та добробуту держави.

Варто зазначити, що у рамках віче та діалогу з громадою також було вирішено сформувати десятки й сотні загонів Самооборони для посиленої охорони міста та захисту мирних зібрань від провокаторів. Зокрема, посиленої уваги з боку правоохоронців та народних загонів потребують будівлі Дніпропетровських облради та ОДА,  адже зараз вони не охороняються, а очолюють раду та адміністрацію учасники сепаратистського з'їзду.

Також у місті було зафіксовано ще одне зібрання людей. Журналісти повідомляють про появу у центрі Дніпропетровська людей з червоними радянськими прапорами та портретами Сталіна в руках. Вони вигукували «Днепр, вставай» та «Фашизм не пройдет».

Фото: Радіо Свобода

comments powered by HyperComments