Павлоград, бліц-опитування: більшість городян готові захищати Батьківщину, але є винятки

Четвер, 27 березня 2014, 16:57
Кореспондент місцевої газети «Популярные Ведомости» опитав мешканців міста Павлоград Дніпропетровської області про їх готовність захищати країну від агресії Росії.
Павлоград, бліц-опитування: більшість городян готові захищати Батьківщину, але є винятки

Звичайно, таке опитування аж ніяк не є репрезентативним соціологічним дослідженням. Воно лише дозволяє виявити спектр поглядів громадян. На запитання: «Чи готові  ви йти добровольцем до армії у випадку загрози миру в Україні і чому?» загалом відповіли 10 чоловіків і 10 жінок.

Шість чоловіків і чотири жінки  висловили готовність бути добровольцями без жодних умов, тому що їм не важливо, хто саме є «непроханим гостем» з’являється  в Україні – «брат», «сусід» чи інопланетянин. Ці респонденти переконані, що нема чого лізти до нашої хати з чужим «уставом».

Три жінки і один чоловік теж готові, але за  тієї умови, коли агресор наблизиться безпосередньо до міста Павлоград і виникне пряма небезпека їх сім’ям.

Категорично відмовились «йти добровольцями до армії у випадку загрози миру в Україні» троє чоловіків та троє  жінок.

Особливо вразила відповідь двох людей з останньої категорії. Так, Микола, колишній офіцер Радянської Армії, якому 60 років, заявив, що складав  присягу СРСР. Воювати проти своїх «побратимів і родичів він, звичайно, не хоче. Взагалі, він не проти вступу російської армії, і навіть схвалює окупацію Криму.

Інший павлоградець, 45-річний Михайло має суто особисті соціально-психологічні причини. Україна, за його словами, викинула його на узбіччя життя, позбавила роботи і житла. Тому ризикувати життям заради України він не буде, нехай, мовляв, молодь воює.

Фото: ChernigivQuest

comments powered by HyperComments