Німецьке товариство міжнародного співробітництва співпрацюватиме з Дніпропетровщиною в освіті

П'ятниця, 26 вересня 2014, 17:53
Меморандум про співпрацю з міжнародним підприємством GIZ влада Дніпропетровщини підпише 29 вересня. Планується, що договір укладуть на наступні два роки. Спільна проектна діяльність допоможе запровадити в більше двохстах школах області сучасні технології для збереження здоров’я, які нині використовуються в Європі. Основним вектором роботи стане профілактика ВІЛ-інфекції та формування толерантного ставлення до людей, які живуть з вірусом. Школярам, педагогам і навіть представникам батьківської громадськості запропонують долучитися до курсів лекцій та тренінгів. Про це повідомили в департаменті освіти і науки облдержадміністрації.
Німецьке товариство міжнародного співробітництва співпрацюватиме з Дніпропетровщиною в освіті

 

Очікується, що виховні програми будуть доступні для учнів середньої та старшої школи 220 навчальних закладів регіону. Зокрема, вже відомо, що одним з проектів буде «Чесна гра». Реалізацію цієї ініціативи було розпочато ще у минулому навчальному році. Тоді до спортивного проекту приєдналися близько 2 тис учнів 84 шкіл області.

За умовами проекту команда школярів разом із тренером грають у гру, дуже схожу на футбол. У ході заняття тренер має проводити зі своїми вихованцями бесіди на суспільно важливі теми. Зокрема, йтиметься про те, що таке ВІЛ/СНІД, як живуть люди з цією хворобою, та яких правил слід дотримуватись, щоб уникнути зараження.

Таким чином планують виховати у дітей толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ. Під час гри-руханки учні навчатимуться також виявляти свої лідерські якості, слухати один одного та формувати власну точку зору.

Після підписання домовленості у «Чесній грі Першої ліги» запропонують взяти участь дітям віком 12-14 років. Це, переважно, учні  7–9 класів. У «Вищій лізі» гратимуть  старшокласники.

Загальна програма «Чесної гри» буде розрахована на півтора місяці. Планується, що сюди увійде сім тематичних занять.

Крім того, у рамках співпраці з Німецьким товариством GIZ на Дніпропетровщині визначать також 20 пілотних загальноосвітніх навчальних закладів для впровадження програми «Профілактика ВІЛ на робочому місці». Учасниками проекту стануть педагоги та представники батьківської громадськості. Їм запропонують пройти курс тематичних лекцій. У ході навчання фахівці міжнародного проекту розкажуть про правила профілактики ВІЛ та формування толерантного ставлення до людей, які живуть з вірусом імунодефіциту.

 

comments powered by HyperComments