Дніпропетровські криміналісти опізнаватимуть загиблих в АТО

Неділя, 5 жовтня 2014, 12:21
На базі криміналістичного центру обласної міліції проводитимуть експертизу тіл загиблих військових.
Дніпропетровські криміналісти опізнаватимуть загиблих в АТО

 

Про це на прес-конференції в ІА "Міст Дніпро" розповів начальник НДЕКЦ при ГУМВС України в Дніпропетровській області полковник міліції Володимир Коротаєв.

"У нашому центрі ми проведемо відбір у родичів букального епітелію, після чого ми відправимо його до Києва. Він відразу ж буде поміщений в автоматичну базу",- повідомив правоохоронець.

За його словами, кожен підрозділ експертного центру в кожному обласному центрі України робитиме відбір букального епітелію у родичів загиблих в АТО. Надалі зразки будуть відправлені до Києва для проведення молекулярно-генетичної експертизи.

Для того, щоб здати цю пробу, громадянам необхідно звернутися в прокуратуру і після цього з постановою про відбір зразків звернутися в наш експертний центр, який знаходиться за адресою вул. Короленка, 4А, епітелій можуть здати батьки і діти загиблого. Після того, як пройде аналіз цього ДНК- матеріалу, його зіставлять з цими базами.

"Усі ці операції абсолютно безболісні і безкоштовні. В середньому, собівартість такої процедури складає близько 2 тис. грн", - сказав Володимир Коротаєв.

comments powered by HyperComments