Відремонтовану в Дніпропетровську бронетехніку направлять в зону АТО

Четвер, 16 жовтня 2014, 13:07
Постраждалу в зоні бойових дій бронетехніку відремонтували на Дніпропетровському тепловозоремонтному заводі. Сьогодні її передали начальникові бронетанкової служби оперативного командування "Південь" Євгенію Сидоренко. В.о. голови правління Дніпропетровського тепловозоремонтного заводу Олександр Свергун відзначив, що ідея ремонтувати постраждалу в зоні АТО техніку на території заводу була реалізована спільно з облдержадміністрацією. Повідомляє ІА «Мост Днепр».
Відремонтовану в Дніпропетровську бронетехніку направлять в зону АТО

 

Про це  ІА "Міст-Дніпро" повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

 "У себе на заводі ми знайшли вільні площі. Обладміністрація дала добро і підтягнула військових, передали на ремонт бронетехніку, - розповів він. – На сьогодні на заводі лагодять 3 одиниці техніки, одну з яких ми вже здаємо".

Він розповів, що ремонтують техніку не заводчани, а професіонали, які раніше мали справу з такими машинами. Зараз працює 15 фахівців.

"Над першою машиною працювали 2  тижні. Це фактично ручна робота: розбирання двигуна, коробки передач і тому подібне. Окрім ремонту, проводиться модернізація, яка збільшує "живучість" і захисні властивості бронетехніки ", - додав Олександр Свергун.

Євгеній Сидоренко відзначив, що відремонтований БМП- 2 брав участь у бойових діях в секторі б у складі 93 механізованої бригади.

"Техніка брала участь у бойових діях в районі Донецька, Дебальцеве. У неї були бойові і технічні ушкодження. Вона була не на ходу, - додав він. Проблеми з ремонтом таких машин існують. Так, близька 20% техніки,  що стоїть на озброєнні бригади, вимагає ремонту".

Голова правління Фонду оборони країни Павло Хазан подякував волонтерів, які допомогли реалізувати цю ініціативу.

comments powered by HyperComments