Дніпропетровщина готується до виборів

Субота, 18 жовтня 2014, 12:17
Обласний оперативний штаб щодо забезпечення проведення законних і демократичних позачергових виборів народних депутатів України детально ознайомилися з ходом передвиборчої кампанії на місцях. Як повідомив керівник штабу Сергій Юхименко, до уваги бралися всі аспекти підготовки до виборів. Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.
Дніпропетровщина готується до виборів

 

У Кривому Розі у двох виборчих округах сформовано всі дільничні виборчі комісії, вони забезпечені необхідною технікою, транспортом, зв’язком.

Як повідомила заступник голови окружної виборчої комісії округу №33 Ірина Бережна, прийнято рішення про роботу комісії у вихідні, то ж виборці мають змогу перевірити себе в списках. Працівники обласного штабу пересвідчилися, що у Кривому Розі комісії налагодили співпрацю з правоохоронними органами та силовими структурами з метою забезпечення правопорядку і безпеки громадян під час голосування.

У Нікополі, за словами радника голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Сергія Юхименка, викликає серйозне занепокоєння той факт, що 40% керівників дільничних комісій довелося замінити через їх відмову займати керівні посади у комісіях.

Ще один приклад. Село Межирічі Павлоградського району. На території сформовано дві дільничні виборчі комісії. Одна з них розташована у приміщенні Будинку культури і вже успішно працює. Інша, яка знаходиться у приміщенні середньої школи, виявилася зачиненою. У Малоолександрівці цього ж району у комісії відсутній телефонний зв’язок. Незадовільною є організація роботи комісії у селі Меліоративному Новомосковського району, у розпорядженні якої один стіл і 12 дитячих стільчиків.

«Безперечно,- говорить Сергій Юхименко,- щойно прийнятий Верховною Радою Закон України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян) серйозно посилює відповідальність і суб’єктів виборчого процесу, і працівників комісій та і самих виборців перед законом (мається на увазі спроби підкупу виборців)».

Ще з самого початку голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський заявив про те, що вибори на Дніпропетровщині мають відбутися чітко, чесно, прозоро.

Керівник штабу Сергій Юхименко проінформував обласну владу про хід передвиборчої кампанії у містах та районах області, звернувся до місцевих органів влади та відповідних територіальних структур, які ще мають час і можливість виправити виявлені недоліки, активніше долучатися до організації і проведення виборів.

 

comments powered by HyperComments