На Дніпропетровщині СБУ затримала поплічника терористів (фото,відео)

Середа, 5 листопада 2014, 14:00
Служба безпеки України викрила та затримала громадянина України, який за завданням спецслужб РФ пропагував сепаратизм, сприяв бойовикам із "ДНР" та "ЛНР" у підготовці терактів на території Дніпропетровської області. Повідомляє сайт каналу «24».
На Дніпропетровщині СБУ затримала поплічника терористів (фото,відео)

 

"Встановлено, що в липні цього року 33-річний мешканець Дніпропетровська виїхав до тимчасово анексованої території АР Крим, де був завербований представниками російських спецслужб. Від ФСБ він отримав першочергове завдання – приєднатись до діяльності "ДНР" і "ЛНР" і готувати диверсії у регіоні. Зловмисник повинен був поширювати матеріали, що містили публічні заклики до порушення територіальної цілісності України. Йому було обіцяно 1000 доларів США щомісяця", — інформує прес-служба СБУ.

Повідомляється, що після повернення до Дніпропетровська він розпочав підпільну діяльність щодо створення злочинної групи – через соціальні мережі він добирав місцевих мешканців у якості так званих "ополченців", які у подальшому мали брати участь у збройних нападах на підрозділи Нацгвардії та Збройних Сил України.

У помешканні затриманого було вилучено дві гранати та виявлено комп’ютерну техніку, яку зловмисник використовував для антиукраїнської пропаганди та онлайн зв’язку з координаторами протиправних дій, представниками РФ, велику кількість примірників газети "Новороссия".

Триває досудове розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Громадянину України повідомлено про підозру у вчиненні злочину, його взято під варту.

 

comments powered by HyperComments