У Дніпропетровську мода на незвичайні селфі все частіше призводить до фатального результату (фото)

Вівторок, 12 травня 2015, 12:42
Недобудований готель «Вітрило» одночасно виступає як одна з архітектурних пам'яток міста, особливо після появи на ній гігантського зображення малого герба України, так і місцем трагічної загибелі юних шукачів пригод.
У Дніпропетровську мода на незвичайні селфі все частіше призводить до фатального результату (фото)

Мода на фотографії самого себе підкорила весь світ, тим самим породивши конкуренцію між любителями: у кого крутіше? Одним з найпопулярніших місць для такого «крутого» фото підлітки вважають будівлю недозведеного готелю «Вітрило». Своєю містикою  і висотою недобуд приваблює не лише дітей, але і дорослих.  Як повідомила Тетяна Єфременкова, в.о. начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС Дніпропетровська, в середньому за рік екстремальні прогулянки по недобудованому готелю закінчуються  п'ятьма смертями. З травня 2014 по травень 2015 випадків з фатальним результатом вже 3, якщо не вважати не менш популярну покинуту 14-поверхівку на вул. Гавриленка.

Зовсім недавно, 6 травня, впавши з «Вітрила», загинула 13-річна школярка, трохи раніше – випускник, який намагався перестрибнути з однієї бетонної плити на іншу.  Готель є приватною власністю. Вийти на власника украй складно. Крім того, важелів дії в правоохоронців практично немає: в їх повноваження входить лише інформування батьків про подібні захоплення їх дітей і проведення роз'яснювальних робіт відносно зайнятості школярів у канікулярний період і в позашкільний час.

Не дивлячись на те, що територія обгороджена і під охороною, всі, хто бажає, туди все одно туди проникає. Крім того, за даними деяких городян, попасти за паркан можна за допомогою фінансової винагороди охоронцеві.

Правоохоронні органи просять бути уважнішими до своїх дітей. Пояснюйте, де можна, а не можна гуляти, адже безневинне бажання сфотографуватися і видатися сміливішим перед однокласниками, може завершитися трагедією.  Також в.о. начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС Дніпропетровська акцентувала, що категорично не можна залишати маленьких дітей без нагляду в приміщеннях з відкритими вікнами. За її словами, картина з випаданням малят їх вікон невтішна. Не варто покладатися на сітки і дитячі стільчики: був випадок, коли маля вилізло з нього, по столу доповзло до вікна і випало, поки мама пилососила в сусідній кімнаті. Бережіть своїх дітей!

comments powered by HyperComments