У Дніпропетровську пройшов аукціон картин, намальованих бійцями АТО

Микола Панакотов  |  Понеділок, 22 червня 2015, 15:45
Ініціатором проекту виступив Анатолій Міньків, глава дніпропетровської організації Союзу дизайнерів України. Три місяці тому Анатолій зі своїми друзями - волонтерами приїхав в Дніпропетровський госпіталь і почав проводити сеанси арт - терапії. Повідомляє сайт "Восточний дозор".
У Дніпропетровську пройшов аукціон картин, намальованих бійцями АТО

«Я сам у минулому воював, був в Афганістані. І не з чуток знаю, що рани треба лікувати не лише фізичні, але і душевні. Ми привезли полотна, фарби і пензі і запропонували пораненим хлопцям спробувати себе в образотворчому мистецтві», - розповів Анатолій. Спочатку багато хто соромився і відмовлявся брати пензлі в руки, але з часом все більше і більше бійців захопилося малюванням. Як говорять самі поранені, заняття живописом відволікає від важких спогадів, наповнює життя позитивом і творчістю.

Переважно бійці малюють натюрморти і пейзажі, військова тематика повністю відсутня.

Коли робіт накопичилося досить багато, Анатолій Міньків запропонував провести аукціон. В результаті, за 40 проданих картин було виручено майже сім тисяч гривен. На ці кошти будуть закуплені фарби і інші необхідні матеріали для продовження арт - терапії.

comments powered by HyperComments