Мешканці Дніпродзержинська вшанують тих, хто загинув на Майдані

Четвер, 18 лютого 2016, 11:42
20 лютого Україна відзначатиме другу річницю Революції гідності і День Героїв Небесної Сотні. З нагоди пам'ятної дати в Дніпродзержинську пройдуть виставки, презентації і театральна прем'єра.
Мешканці Дніпродзержинська вшанують тих, хто загинув на Майдані

У бібліотеках міста будуть організовані книжкові виставки-інсталяції «Від героїв Крут до Героїв Майдану», урок мужності «Вибирай свободу» і урок пам'яті «Були ми там, куди нас кликала година», представлено інформаційне досьє «Небесна Сотня - це в серцях вогонь». У Дніпродзержинському музичному коледжі пройде перегляд відеоролика «Небесна Сотня» і лінійка-реквієм «Герої не вмирають».

19 лютого, напередодні пам'ятної дати, в академічному музично-драматичному театрі імені Лесі Українки відбудеться прем'єра літературно-художньої композиції «Дзвони волі» (режисер Олександр Варун) за мотивами творів українських класиків : Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка.

20 лютого центральна міська бібліотека імені Т. Г. Шевченко запрошує на зустріч з волонтером і громадським діячем, журналістом, письменником, музикантом, правозахисником Валерієм Макеєвим з Черкаської області і юристом Микитою Кашницьким з Полтавщини. Микита Кашницький - голова Всеукраїнської молодіжної організації «Конгрес молоді і студентів» і член Міжнародної громадської організації «Ми – Українці». У Дніпродзержинську він представить свою книгу «Уроки мужності».

Музей історії міста на день Героїв Небесної Сотні презентує виставку «Майдан - Революція Гідності». У її основу покладені матеріали як з фондів музею, так і надані безпосередніми учасниками подій на Майдані Києва, області і нашого міста. На виставці будуть представлені фотографії подій в Києві, Дніпропетровську, Дніпродзержинську, мирного Майдану і протистояння, документи, прапори, саморобні захисні засоби земляків-майданівців.

comments powered by HyperComments