На Дніпропетровщині рятувальники провели тактико-спеціальні навчання (ФОТО, ВІДЕО)

Четвер, 29 листопада 2018, 14:16
Тактико-спеціальні навчання в професійно-технічному училищі №79 відбулися 28-го листопада провели рятувальниками 53-ої державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.
На Дніпропетровщині рятувальники провели тактико-спеціальні навчання (ФОТО, ВІДЕО)

Метою цих навчань - є відпрацювання дій рятувального підрозділу у разі виникнення пожежі на об’єктах з масовим перебуванням людей особливо у нічний час та правильним діям у разі необхідності рятування людей із приміщень, повідомляє прес-служба відомства.

За задумом, умовна пожежа виникла, в одній із кімнат, на першому поверсі п’ятиповерхового гуртожитку професійно-технічного училища №79. У результаті пожежі, виникло сильне задимлення коридорів, сходів між поверхами та з’явилася загроза життю людей, які не мали змоги самостійно покинути приміщення.

При прибутті двох відділень пожежно-рятувального підрозділу, персоналом гуртожитку було проведено евакуацію людей. Але, у результаті проведення розвідки було виявлено, що одна людина, яка не встигла залишити будівлю, через велике задимлення, потребує допомоги. Ще одна особа знаходиться на даху одноповерхової прибудови, яка також, не може самостійно залишити палаючу будівлю.  

Керівником гасіння пожежі, першому відділенню було подано команду на рятування потерпілого ланкою ГДЗС з подачею одного ствола на гасіння умовної пожежі, другому відділенню за допомогою висувної драбини та рятувальної мотузки - провести рятування потерпілого з даху прибудови, подати вогнегасні речовини на захист суміжних приміщень та поверхів.

Всі поставленні завдання, особовим складом підрозділу були виконанні, потерпілих евакуйовано та передано працівникам швидкої медичної допомоги, умовна пожежа ліквідована.

По закінченню навчань, начальником оперативно-координаційного центру Головного управління та керівництвом 53 ДПРЧ було підведено підсумки тактико-спеціальних навчань, дано оцінку діям особового складу та вказано на недоліки, які були допущенні при виконанні поставлених завдань.

 

comments powered by HyperComments