Міський голова Слов'янська Неля Штепа оголосила війну працівникам моргу

П'ятниця, 23 грудня 2011, 11:16
Позачергова сесія міськради Слов'янська ознаменувалася з'ясуванням відносин із завідувачем слов'янським відділенням Донецького бюро судмедекспертизи Костянтином Смиком з приводу того, платними або безкоштовними є послуги цієї установи.
Міський голова Слов'янська Неля Штепа оголосила війну працівникам моргу

Приводом став виступ депутата Віри Кубріченко, яка повідомила, що від родича, які забирали небіжчика з відділення судмедекспертизи, зажадали плати в тисячу гривень.

Міський голова Неля Штепа повідомила про свою розмову з заступником голови, начальником Головного управління охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації Оленою Петряєвою, яка запевнила мера в тому, що послуги судмедекспертизи є безкоштовними.

У свою чергу, запрошений на пленарне засідання Костянтин Смик заявив, що скарг від родичів покійного з приводу вимагання грошей йому не надходило. Завідувач відділенням перейнявся питанням, чому відвідувачі не звернулися до нього і навіщо вони взагалі платили гроші.

«Санітари зобов'язані видати труп одягненим. Безкоштовно», - резюмував Смик.

Нагадаємо, що вперше тема «Хабарі в морзі» була озвучена в лютому нинішнього року, коли Неля Штепа особисто відвідала установу з метою розібратися в ситуації. Тоді вона закликала городян при спробі вимагання плати співробітниками моргу відразу ж звертатися до міліції.

Цього разу міський голова пішла далі. Вона доручила начальнику відділу охорони здоров'я Марині Сиводідовій розмістити у всіх медустановах, включаючи відділення судмедекспертизи, номер свого мобільного телефону з тим, щоб про факти вимагання грошей городяни повідомляли особисто меру «в будь-який час дня і ночі".

«Вимагають гроші - зателефонуйте мені. Я приїду і так їм дам грошей, що у них очі повилазять на лоба », - пообіцяла міський голова.

У свою чергу, депутат Володимир Іваненко, головний лікар міськлікарні № 3, заявив, що "охорону здоров'я в місті ганьблять 3-4 людини», і запропонував власний рецепт викорінення хабарів. На його думку, в медустановах необхідно заборонити прийом готівкових коштів, направивши грошові потоки через каси.

«Якщо хворий хоче допомогти лікувальному закладу, він офіційно вносить гроші, і вони підуть на розрахунковий рахунок. Адже зараз ті тисячі не дістаються ні нянечкам, ні медсестрам », - упевнений депутат.

До слова, нещодавно Неля Штепа і сама потрапила до гучного корупційного скандалу: вона закупила для слов'янських шкіл картоплю за ціною 9 грн. за кілограм при максимальній ринковій ціні 3 грн. Про це йдеться у зверненні громадської організації «Правовий захист» до генпрокурора Віктора Пшонки.

Нагадаємо, останнім часом Нелю Штепу супроводжують скандали: то вона назве журналістку повією, то градоначальник Слов'янська оскандалилася на своїй прес-конференції з приводу «100 днів на посаді мера», назвавши журналіста "сукою". Потім, Штепа  «відбілювала» себе, кажучи, що в той момент кликала на допомогу електрика.

comments powered by HyperComments