Краматорські наркомани перейшли на аптечну "дурь". Винуватець - фармацевтика Індії

Субота, 24 грудня 2011, 13:05
У Краматорську практично не залишилося наркоманів, які вживають традиційні важкі наркотики. Про це заявив головний лікар Краматорська міського наркологічного диспансеру Олександр Кузьмінський.
Краматорські наркомани перейшли на аптечну "дурь". Винуватець - фармацевтика Індії

За його словами, зараз практично не виявляються молоді наркомани, які б вживали  класичні важкі наркотики. «Ін'єкційні наркотики – доля «аксакалів», які сидять на голці 10-15 років. Сучасні «елітні» наркотики постачаються в місто в зовсім невеликих кількостях для «золотої молоді». А от більшість наших пацієнтів зараз бігають за дурманом в найближчу аптеку », - розповідає Олександр Кузьмінський.

За його словами, в Інтернеті можна знайти неймовірну кількість рецептів перетворення звичайних мікстур від кашлю в наркотичні речовини. «При цьому, продаючи ці препарати, фармацевти не порушують ніяких законів - всі ці ліки законні, а їх продаж здійснюється без рецепта», - розповідає головний нарколог Краматорська.

Вирішити цю проблему можна тільки на законодавчому рівні. «Взагалі, вийде дуже цікава картина: Індія заробляє на наших наркозалежних двічі. Перший раз, продаючи сюди всі ці препарати від кашлю, а другий - поставляючи медикаменти для лікування наркоманів », - підкреслив Олександр Кузьмінський.

comments powered by HyperComments