Випускники «Школи Дідів Морозів» у Маріуполі склали залік на професійну придатність

Вівторок, 27 грудня 2011, 13:56
У Будинку культури металургів під кабінетом з ноги на ногу переминаються п'ять пар волонтерів - по Дідові Морозу і Снігуроньки в кожній. Цілий місяць вони освоювали навички акторської майстерності та сценічної мови, щоб довести: вони готові вітати дітей - інвалідів, інтернатівців, з соціально незахищених сімей - з новорічними святами та Різдвом.
Випускники «Школи Дідів Морозів» у Маріуполі склали залік на професійну придатність

Кожній приготував свій сценарій, і першими на «арену» запрошені Роман Шадрін і Дарина Хижняк. Незважаючи на те, що вони показали класику - не стали привносити досюжетуелементи креативу - їхній виступ суддям сподобався. «Весело, органічно, всі діти залучені», - таку оцінку дав голова журі, викладач Антон Тельбізов.

Діти - це волонтери, що розташувалися під стінкою на стільчиках. Їм доводилося підігравати одягненим у костюми колегам - кричати, тупати, брати участь у конкурсах. Залишилися «при справі» і судді - директор палацу Дмитро Візенков цілих три рази побував в ролі хлопчика: розповідав віршики, водив хороводи, співав пісні. А заступник міського голови Тетяна Ломакіна грала в сніжки і "гуськом" добиралася до розміщених в центрі залу стільців. За що й отримала льодяник з чудо-мішка.

Фото: donbass.ua 

Трохи розкритикували журі виступ останньої четвірки учасників - окрім головних персонажів, до неї увійшли Лисиця і Заєць. Вухатого назвали млявим, Патрикіївну- недостатньо злою, та й сам сюжет не повністю продуманим. «Не може бути так, що Лисиця вкрала мішок з подарунками, але вона добрий герой. Виходить, злодійство у нас в пошані?! - задала питання Ломакіна. - І потім, конкурс з надуванням кульок ... Яка дитина володіє такими легенями?! Він дуже важкий для виконання!». З такою суворою, але справедливою оцінкою погодився весь суддівський склад, але залік все ж поставили - з умовою роботи над помилками.

В цілому, волонтери добре впоралися зі своїм завданням - за якихось вісім занять вони навчилися приковувати до себе дитячі погляди і триматися впевнено. Педагоги переконані: діти залишаться задоволені.

comments powered by HyperComments