Донецький філософ – мандрівник влаштує піший похід до Північного Льодовитого океану

Вівторок, 17 січня 2012, 17:42
53-річний викладач філософії Сергій Гордієнко збирається лише за рік дійти від селища Сєдова на Азовському морі до Льодовитого океану. Відстань у сім тисяч кілометрів чоловік збирається подолати в одній парі взуття.
Донецький філософ – мандрівник  влаштує піший похід  до Північного Льодовитого океану

Узбережжя Азова - Біле море - Онезький півострів – Волга – Дон та знову Азов. Такий маршрут Сергій Гордієнко планує пішки пройти лише  за рік. Кожного дня викладач філософії буде долати щонайменше 30 кілометрів.

Піший похід викладач філософії присвятив 100-річчю першої російської експедиції на Північний полюс на чолі з полярним дослідником Георгієм Сєдовим. Київський мандрівник узяв із собою прапор України та капсулу із землею селища, де народився керівник експедиції до північного полюсу. Сергій Гордієнко капсулу і прапор  планує залишити на крайній точці свого маршруту, ймовірно, в Архангельську, звідки Сєдов почав свою експедицію.

За нинішніх умов Гордієнку буде не надто складно дістатися північних широт, каже науковець із тамтешнього музею імені Георгія Сєдова.

Мета подорожі - вивчення можливостей людини в екстремальних умовах, каже мандрівник. Після повернення, він збирається написати наукову роботу. Це не перша його подорож. Гордієнко бував і в Центральній Азії, і в Південній Америці. Загалом подолав понад 100 тисяч кілометрів. У 2014 році філософ планує здійснити трансконтинентальний одиночний перехід на Північний полюс.

comments powered by HyperComments