У вищих навчальних закладах Донецька за зимову сесію правоохоронці виявили 30 фактів хабарництва

Понеділок, 30 січня 2012, 01:40
У ВНЗ Донецька в період нинішньої зимової сесії правоохоронці задокументували 30 фактів хабарництва. Про це повідомили в прес-службі Донецького міського управління міліції.
У вищих навчальних закладах Донецька за зимову сесію правоохоронці виявили 30 фактів хабарництва

В повідомленні зазначається, що серед хабарників було керівництво престижних учбових закладів міста : директор інституту, заступник декана, заступник завідувача кафедрою тощо.

Мінімальна сума "пожертвувань" склала 500 грн., максимальна - більше 10 тыс грн. Так, доцент одного з ВНЗ був затриманий на місці злочину при отриманні хабаря 10 тыс грн. від студента за успішну здачу двох заліків (по непрофільних предметах).

Нечисті на руку викладачі виявилися в п'яти навчальних закладах Донецька. Плату за оцінки, як правило, збирали централізовано: учні здавали гроші однокурснику, який передавав їх з рук в руки.

За словами начальника Донецького міського управління міліції Володимира Притули, відносно усіх зловмисників порушені кримінальні справи по ст. 368 УК України («Отримання хабаря»). Максимальне покарання, яке передбачає стаття, - позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

comments powered by HyperComments