Батьки учнів ліквідованої української школи Донецька знову виграли в суді

Середа, 28 березня 2012, 12:01
Вчора влада остаточно програла апеляцію по справі ліквідації донецької україномовної школи № 111. Батьки 30 січня виграли суд першої інстанції, але місцева влада подала апеляцію, яку сьогодні вже і програла.
Батьки учнів ліквідованої української школи Донецька знову виграли в суді

Цей процес тривав майже рік, відбулося майже 30 судових засідань.  На  "Майдані"  було дуже багато новин про цю боротьбу, в тому числі від одного з представників в суді Марії Олійник. Ми дуже просимо її детально описати всю цю боротьбу:  27 березня, побувала на засіданні Донецького апеляційного суда стосовно школи № 111.

 Це засідання загалом було 27-м, яке батьки школи № 111 провели в судах різних інстанцій більше ніж за рік. Нагадаю, 30 січня цього року, батькам учнів україномовної школи № 111 вдалося у Ворошилівському районному суді Донецька довести незаконність закриття донецької школи № 111, яку планували ліквідувати в рамках так званої «оптимізації» навчальних закладів. Проте Донецька міська рада подала апеляційну скаргу на постанову Ворошиловського районного суду. І сьогодні суд визнав безпідставність цієї апеляції.

До речі, україномовність її не лише паперова:  “Приблизно 80 % уроків читають українською,- сказала Ірина Круглова, член ініціативної групи батьків школи № 111, які боролися проти закриття цього україномовного закладу,- я знаю про що кажу, в мене там сини навчаються”.

comments powered by HyperComments