Через «розтяжку», яка підстрелила злодія, донецький садовод може опинитися за гратами

П'ятниця, 16 листопада 2012, 13:08
У Краматорську Донецької області 65-річний господар виноградника, що втомився боротися зі злодіями, вирішив діяти радикально: встановив так звані саморобні «розтяжки», внаслідок чого злодій отримав поранення.
грати

Як розповів старший слідчий СВ Краматорського МВ Олег Кравченко, садові товариства в селищі Городещино майже повністю покинуті, і багато саме через злодіїв, які стали там справжньою бідою. У садовому товаристві залишився практично єдиний доглянутий будиночок. Врешті-решт його власник, втомившись від нескінченних набігів злодіїв, які тягнуть практично все, написав на будинку і огорожі великими буквами попередження «Не лізь – буде погано!» і поставив декілька саморобних пристроїв-«розтяжок», які роблять постріл при проникненні чужака.

В кінці жовтня сім'я з трьох людей «промишляла» в садовому товаристві. 17-річний хлопець, не звертаючи уваги на письмове попередження, вирішив влізти в будинок через балкон. Там зачепив «розтяжку», і пролунав постріл. Мати підлітка і його старший брат, що збирали горіхи на покинутих ділянках, поспішили на допомогу. Постраждалого зловмисника в травмпункт на машині відвезли садівники, які були того дня на своїх ділянках.

За фактом слідчим відділом Краматорського МВ порушена кримінальна справа за ч.1 ст.121 КК України – умисне тяжке тілесне ушкодження, що карається позбавленням волі на термін від 5 до 8 років.

Після одужання постраждалого будуть проведені слідчі дії і призначений ряд експертиз, за наслідками яких вирішуватиметься питання про притягання до відповідальності господаря дачного будиночка за виготовлення «розтяжок» і спричинення тілесних ушкоджень, а також 17-річного хлопця – за вторгнення на приватну територію.
 

comments powered by HyperComments