В Луганському національному університеті якість освіти будуть оцінювати роботодавці та студенти

Середа, 19 грудня 2012, 11:36
Студенти, випускники та їх роботодавці будуть відслідковувати якість навчання в ЛНУ. Відповідну систему моніторингу планують запровадити до квітня 2013 року. Таке рішення ухвалив ректорат Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.
В Луганському національному університеті якість освіти будуть оцінювати роботодавці та студенти

Моніторинг буде складатись з внутрішніх перевірок роботи кафедр вишу, анонімного опитування студентів та випускників щодо їх думки про процес і результати навчання в ЛНУ.

«Також ми будемо залучати до участі в моніторингу якості освіти  органи студентського самоврядування та роботодавців. Думка останніх для нас актуальна і цікава», - підкреслив ректор вишу Віталій Курило.

В університеті переконані: такий комплексний аудит зможе зробити внз ще більш конкурентоздатним та популярним. А найголовніше, запропонує студентам саме ті знання і ту форму навчання, які їм будуть найбільш  цікаві та корисні. Для цього в університеті регулярно вивчають динаміку ринку праці в Україні та за кордоном, створюють власні методики викладання. Наприклад, ЛНУ має унікальний досвід дистанційної довузівської роботи, проведення іспитів он-лайн для студентів, які проходять практику за кордоном, цілком нову для України практику занять зі студентами з інвалідністю в інклюзивних групах тощо.

«Ми постійно відслідковуємо рівень освіти, який забезпечує виш, - відзначив ректор ЛНУ. – Двічі запрошували експертів з Європейської асоціації університетів, щоб ті дали оцінку нашій роботі. Цього ніхто в Україні не робив. За рейтингом  «ТОП-200 Україна», який проводиться ЮНЕСКО, ЛНУ стабільно утримується в числі 25 кращих вишів країни».

comments powered by HyperComments