Донецьк: кримінальну справу проти громадського активіста відправлено на повторний розгляд

Вівторок, 22 січня 2013, 15:27
Апеляційний суд Донецької області сьогодні, 21 січня, скасував вирок Ворошиловського районного суду і відправив на повторний розгляд справу координатора громадської організації «Громадянська сила» Костянтина Лаврова, який звинувачувався у вимаганні у корпорації «МАКО» 7 тис. доларів і був засуджений на 5 років позбавлення свободи.
Донецьк: кримінальну справу проти громадського активіста відправлено на повторний розгляд

Апеляцію подавав сам Лавров разом з адвокатами Тетяною Івановою та Тетяною Матяш.

«У відповідності зі ст. 365, 366 Кримінально-процесуального кодексу України апеляцію Лаврова задовольнити частково: вирок Ворошиловського районного суду від 16 липня 2012 скасувати, справу направити на новий розгляд, запобіжний захід залишити без змін», - йдеться в резолютивній частині рішення суду.

«Я вважаю, що запобіжний захід повинен бути змінений, - заявила захисник Тетяна Лаврова. - Адже рішення суду першої інстанції було скасовано. На першому засіданні у Ворошиловському суді ми проситимемо про зміну запобіжного заходу».

На даний момент Костянтин Лавров перебуває в СІЗО вже півтора роки. Як заявив в апеляційному суді сам Лавров, «я радий, що апеляційний суд побачив грубі порушення, допущені Ворошиловським судом... Якби вирок був залишений без змін, це стало б визнанням того, що правосуддя в Україні взагалі немає», повідомляє "62.ua".

Нагадаємо, що Костянтин Лавров, брав участь в акціях протесту проти будівництва корпорацією МАКО багатоповерхового будинку на місці знесеного готелю "Дружба" в Донецьку і був затриманий правоохоронними органами 20 червня 2011 року. Президентом корпорації МАКО є син Президента України Олександр Янукович.

comments powered by HyperComments