Під час суботника в Донецьку труїли чіпованих собак

Четвер, 25 квітня 2013, 14:43
Донецькі зоозахисники звернулися до міліції із заявою про масове вбивство бездомних тварин. Серед собак були стерилізовані за програмою регулювання чисельності вуличних тварин, а також крихітні цуценята.
отруєння собак

«О 3 годині ночі 20 квітня на териконі в районі вулиці Карпінського, напроти Калінінського ринку (неподалік від центру міста) сталося масове отруєння собак, – розповіла Gazeta.ua місцева мешканка Валентина Шевцова. – Більша частина собак була вбита і нашвидку вивезена в сміттєвих пакетах вже до ранку. 20 квітня на териконі мною були виявлені два трупи дорослих собак та цуценята, через день від отруєння в страшних муках померла собака, у якої залишилося 10 сліпих цуценят. А всього було отруєно кількох десятків тварин».

Зоозахисники підозрюють у причетності до жорстокого поводження з тваринами працівників Калінінського ринку "Анклав" – з вбивством собак збігся організований ринковиками суботник.

«Наводить на підозри те, що саме 20 квітня директор ринку організував прибирання терикону, де жили собаки. Терикон був завалений пластиковими пляшками та іншим сміттям, яке ніяк не пов'язане з життєдіяльністю тварин. Собак годували багато людей, в тому числі один 80-річний дідусь, ми його звемо Ярославовичем – самотня людина віддавала на харчування собак всю пенсію. Тварини не проявляли агресії до людей, багато з них були чіпованими», – стверджує Валентина Шевцова.
 

comments powered by HyperComments