Далеченько від Христа: церковники Московського патріархату в Донецьку влаштували скандал через хрест на будинку

Середа, 30 жовтня 2013, 18:42
Служителі Української православної церкви Московського патріархату нацькували чиновників і міліціонерів на перевірку до будинку священника УПЦ Київського патріархату Андрія Чуя. Той проживає в Пролетарському районі Донецька і нещодавно на одній з будівель на своїй земельній ділянці встановив хрест, чим надзвичайно збудив "монополістів на справжнє християнство" з УПЦ МП. Про це «Новостям Донбасса» повідомив А. Чуй.
Далеченько від Христа:  церковники Московського патріархату в Донецьку влаштували скандал через хрест на будинку

«Це сталося вчора, але і  сьогодні приходили деякі представники влади. Вони говорили, що я не маю права встановлювати хрест,  просили показати документи на будинок. Чиновник сказав, що в райадміністрації мають знати, що тут відбувається, - заявив він. - Немає  жодних законів, які б забороняли, щоб  я міг встановлювати хрест:  мусульманин ставить полумісяць та  зірку, комуніст ставить  зірку, хтось флюгер ставить».

Чуй стверджує, що у власному будинку він молиться з друзями і знайомими. Проблеми у нього виникли, коли хрест помітили служители УПЦ  МП.

«Там скарги не було, просто служители Московського патріархату побачили хрест і оскаженіли. Спочатку ображали людей, які тут працювали, допомагали, а потім сказали: «Ну,  чекайте гостей». Сьогодні "гості"  прийшли з адміністрації, був з міліції дільничний», - додав він.

comments powered by HyperComments