Про перейменування Ленінського району мер Донецька нічого не знає

Вівторок, 5 листопада 2013, 14:32
До донецької міської ради не надходило офіційних пропозицій про перейменування Ленінського району міста на Юзівський. Про це 5 листопада заявив міський голова Донецька Олександр Лук'янченко.
Про перейменування Ленінського району мер Донецька нічого не знає

На честь 200-річчя народження засновника Донецька британського підприємця Джона Юза (1814 – 1889 рр.) Ленінський район міста пропонують перейменувати на Юзівський. З такою пропозицією до голови обласної адміністрації Андрія Шишацького звернулася  Комісія з розвитку духовності, моралі, культури, благодійності і міжнаціональних відносин Громадської ради при Донецькій обласній державній адміністрації.

Джон Юз, на відміну від Леніна, який ніколи не бував у місті, заснував тут перший металургійний завод, школи, шпиталь, залізницю. Проте, сучасні "колеги" Юза - донецькі капіталісти нашого часу не надто поспішають прибрати з карти міста ім'я свого ідейного опонента Леніна.

«Жодних пропозицій на даний момент немає. Якщо ті, хто пропонує, скажуть, за чиї гроші це зробити, я зроблю із задоволенням», - заявив сьогодні мер Донецька.

comments powered by HyperComments