За підтримки фонду Р.Ахметова в Донецьку створили сучасний притулок для собак

П'ятниця, 8 листопада 2013, 01:03
Цього тижня на базі притулку Донецького міського благодійного фонду «Піф» відкрили один з кращих в Україні притулків для бездомних собак. На церемонії відкриття були присутні донецький міський голова Олександр Лук'янченко і директор Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний. З 2011 року в Донецьку реалізується програма «Безпечне місто для людей і тварин» спільно з Фондом Р. Ахметова, яку вважають чудовим зразком приватно-державного партнерства, спрямованого на розв'язання непростої проблеми безпритульних собак.
За підтримки фонду Р.Ахметова в Донецьку створили сучасний притулок для собак

Вкрай важливим кроком для вирішення  проблеми стало створення в місті притулку для тварин за європейськими стандартами, де гуманними методами контролюється їх кількість. Всі безпритульні собаки обов'язково підлягають стерилізації, чипуванню, кліпсуванню та вакцинації від сказу.

Зараз в Донецькому міському притулку  «Піф» створені всі умови для утримання тварин: повністю обладнані вольєри з опаленням, зливами, виходом собак на вулицю, є майданчик для активного вигулу зі спеціальними тренажерами. Також обладнані операційні та стаціонари для тварин, є можливість надання якісної ветеринарної допомоги.

У притулку постійно перебувають до 1000 собак, їм активно шукають нових господарів.

«З моменту початку реалізації програми в Донецьку було 15 тисяч бродячих собак. Зараз їх кількість скоротилась до 10 тисяч, з яких 6 тисяч стерилізовані та випущені в природне середовище. Але найголовніша задача, яка сьогодні стоїть перед нами – провести роз’яснювальну роботу серед населення міста. Люди мусять зрозуміти, що тварина – це не іграшка, яку можна бездумно викинути, коли вона набридне», - зазначив Донецький міський голова Олександр Лук'янченко.

comments powered by HyperComments